Llocs d'interès

 

ERMITA MARE DE DEU DE L'HORTA

Segons la tradició, en aquest

indret un pastor de Barbens va trobar la imatge d'una Mare de Déu. El primer temple data del segle XIV, però l'edifici actual és de la segona meitat del segle XVII. Consta d'una nau coberta amb volta de llunetes, absis cobert amb una gran petxina i campanar de torre octogonal adossat a la façana. Fent cantonada amb aquesta hi ha l'antiga casa de l'ermità, amb un porxo d'arcs de mig punt. La façana és bastida amb pedra fins a l'alçada del portal. Aquest és senzill, rectangular, ornat amb una motllura.
La Mare de Déu de l'Horta té una gran tradició a la contrada. La processó de l'any 1825 va congregar feligresos de més de quaranta pobles de la comarca.


PARC DE L'ERMITA

Al costat de l'ermita trovem el Parc de l'Ermita. Es un parc que envolta el santuari.
Podem trobar una petita bassa amb anecs, gallines i galls d'indis.  Hi ha una gran explanada de gespa amb arbres que fan que aquest espai sigui idoni per passar-hi les estones lliures. A part també es un lloc que recull trovades gràcies a les seves taules i bancs que es troven al seu interior.
Dins de del parc de l'ermita i trovem el monument a la Maria Mercè Marçal, escriptora nascuda al vila d'Ivars d'Urgell. El monument consta d'una M feta de ferro envoltada de heura (nom de la filla de la poetesa). Al davant de l'estructura podem trovar una de les frases més conegudes de l'escriptora, "A l'atzar agraeixo 3 dons: haver nascut dona, de classe baixa i nació oprimida. I el tèrbol atzur de ser tres voltes revel".
També podem visitar el monument al herois del 1714.

MONUMENT A LA SARDANA
Davant de l'ermita trovem el monumet a la Sardana.

PLAÇA

CASA DE LA VILA

LA PISTA

ESTANY D'IVARS I VILASANA

Agenda d'activitats

Maig

 

                            
seu-e
diputacio-lleida
generalitat catalunya
 estudis ilerdencs